Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Discutii fara categorie / -
« Last post by Alinalbow on June 22, 2022, 17:53:53 »
Am deschis acest topic sa vad ce parere aveti despre calitatea anumitor marci de anvelope,deci:Care sint cele mai bune anvelope?rezistenta la uzura,pret,etc
2
IT / Cum sa muti Windows 7 pe un system nou cu ryzen sau i9
« Last post by Alexx on October 04, 2021, 20:23:04 »
Recent mi-am făcut upgrade la calculator și pentru ca versiunile noi de windows 10 sau 11 nu prea m-au incantat am vrut sa văd dacă pot muta windows-ul 7 deja instalat pe sistemul vechi pe noul system cu procesor ryzen 7 si ddr4, și după un pic de căutări am folosit următorul tutorial, ce presupune utilizarea unui utilitar numit sysprep. Tutorialul se găsește la următorul link:

https://www.sevenforums.com/tutorials/135077-windows-7-installation-transfer-new-computer.html?__cf_chl_jschl_tk__=pmd_xVzW.QbZ1GBk7ePiWELnKKre.kfHokHIN_usuwkDMCI-1633371757-0-gqNtZGzNAmWjcnBszQi9
3
IT / How to install (individual) sample schemas in Oracle12C for Windows 10
« Last post by Alexx on October 24, 2020, 19:33:22 »
Mic tutorial despre cum să instalezi bazele de date exemplu, cele care lipsesc, în Oracle12C pentru Windows 10. Inițial Oracle12C îți instalează doar baza de date HR iar celelalte trebuie luate de pe internet.

How to install (individual) sample schemas in Oracle 12C for Windows 10. If you are studying Oracle 12C you might see that some sample databases might be missing from your installation but not from you manual and this short step-by-step tutorial will show you how can you install those missing sample schemas.

1. Descarcă script-ul de instalare de aici
1. Download sample schemas from here

Code: [Select]
https://github.com/oracle/db-sample-schemas/releases
2. Dezarhivează-le în următorul director unde ai instalar Oracle
2. Unpack the files in the following subfolder from your Oracle installation

Code: [Select]
C:\Oracle\...\demo\schema
3. Înlocuiește în fiecare fișier *.sql din subdirectorul selectat
3. Replace in every *.sql file from your subfolder script
Code: [Select]
__SUB__CWD__cu/with
Code: [Select]
C:/Oracle/.../demo/schema/Nu uita să inversezi slash-ul ... don't forget to use the other slash

4. Pornim o instanță CMD în interiorul directorului în care se afla baza de date pe care vrem să o instalăm
4. Start CMD inside the folder of the sample schema you want to install

5.Pornim sqlplus cu următoarea comandă
5.Start sqlplus with the following command
Quote
sqlplus / as sysdba

6. Conectăm baza de date la server
6. Connect pluggable database to container database
Quote
1. alter session set container = orclpdb;
2. alter pluggable database open;

7. Pornim scriptul de instalare, în cazul de față pentru OE (Order Entry)
7. We start the installation with the following command, for OE (Order Entry) schema
Code: [Select]
@oe_main.sql
8. Introducem următoarele valori când ni se cere
8. We specify the following parameters when asked
Code: [Select]
1. oe
2. users
3. temp
4. hr
5. oracle
6. C:/Oracle/.../demo/schema/order_entry/
7. C:/Oracle/.../demo/schema/log/
8. v3
9. localhost:1521/orclpdb


Sursa: https://ahmedfattah.com/2019/12/23/installing-oracle-sample-schemas-19-3/
http://www.rebellionrider.com/how-to-unlock-sh-schema-in-oracle-database/
4
IT / SSD sata ieftin si bun in 2020, mic ghid de ales un ssd
« Last post by Alexx on July 01, 2020, 02:32:33 »
După ceva ani am decis să încerc să îmi fac un upgrade la vechiul meu ssd kingston v300 de 120GB și să trec la un ssd de 240GB sau 256GB, ceva pe acolo ca mărime. Cu mult entuziasm m-am uitat la prețuri și am văzut multe modele sub 200 de lei care, credeam eu, vor fi o bună alternativă la kingston v300 ssd, doar au trecut niște ani de când îl am, e normal să scadă prețul și dacă am plătit 200 de lei pe un ssd de 120 GB acum câțiva ani sigur voi găsi ceva asemănător la preț dar cu capacitate dublă de stocare.

Am comparat prețurile la magazine, ce stocuri au, ce alte produse de care am nevoie mai au pe stoc, dacă au și ma gândesc sa aleg un kingston a400 că doar am tot un kingston, e marcă bună, mi-am zis eu, are multe recenzii bune pe net. Îl cumpăr, ajung acasă, clonez partiția sistem pe el, îl montez în calculator, pornesc calculatorul, îi dau să transfere un folder cu filme ca să văd și eu viteza aia minunată de ssd și ...

ȘOC ȘI GROAZĂ

... după vreo 10GB transferați de pe un hdd pe ssd-ul kingston a400 viteza scade de la peste 100MB/s la undeva între 30-40 MB/s. Mă uit pe HDD sentinel și mai văd și niște temperaturi duble față de vechiul meu ssd kingston v300. Supărat nevoie mare, îl împachetez și îl returnez și mi se dau banii pe el înapoi.

Supărat în continuare îmi zic să încerc un alt model de la alt magazin și aleg un ADATA SU650. Repet procedura, cu clonare de sistem, montat în calculator, transfer un folder mare de filme pe el să-i văd viteza și ....

ȘOC ȘI GROAZĂ din nou

... același comportament ca la kingston a400, adică viteze mici de transfer după câțiva GB copiați, de data asta undeva la 20-30 MB/s și temperaturi ce ajung rapid la 60 de grade Celsius. Comparativ ssd-ul vechi kingston v300 nu trece de 40 de grade. Așa că împachetez și ssd-ul Adata su650, îl returnez și mă apuc de citit recenzii pe net.

În acest moment încrederea mea în modelele noi de ssd e destul de jos iar informațiile de pe internet nu prea mai sunt relevante de câțiva ani încoace și se contrazic des, mai omit să spună o chestie sau două, ce mai ... ba îți spun că totul e bine și frumos ba nu.

După ce m-am informat așa un pic pe net decid să aleg un ssd cu memorii MLC, pentru ca articolele de pe net spuneau ca MLC e mai bun decât TLC sau ce tehnologii se mai folosesc în ssd-urile noi. Mă duc pe site-urile magazinelor, dau filtrare după tipul de memorie, acolo unde se poate, și îmi atrage atenția un model accesibil ca preț al polonezilor de la Goodram, modelul IRDM, care cică folosește memorii MLC, așa cum cică are ssd-ul meu vechi kingston v300. Citesc și câteva recenzii, majoritatea în poloneză printre care și unul în care se spunea că un anume model s-ar putea să aibe viteze mici de transfer ( https://www.purepc.pl/test-ssd-goodram-irdm-gen2-rozne-wersje-rozna-wydajnosc ), dar cică era model vechi și nu credeam că mai fabrică din astea sau că voi da peste așa ceva, doar folosește memorii MLC, ce naiba.

Mă uit pe net, stocul era mai slăbuț și aleg cel mai bun preț. Aștept aproape o săptămână să vină, desfac pachetul arătos mă uit la ssd ce bine arată și îmi zic că în sfârșit am găsit ceva și pot dormi noaptea liniștit. Repet procesul cu clonat partiție sistem, montat, pornit pc, pornit transfer fișiere și ...

ȘOC ȘI GROAZĂ ... iarăși ...

... nu se poate, nu-mi vine să cred, același comportament ca la kingston a400 și adata su650, viteza scade după câțiva GB transferați, de data asta undeva la 40-50 MB/s. Da măcar temperatura nu creștea, rămânea fix la 33 de grade, într-un mod chiar dubios, ce ma face sa cred ca viteza poate scade din cauza temperaturii. Îl scot din sistem, îi dau erase și mă apuc iar de citit ... recenziile spun la fel, totul e bine și frumos în lumea ssd-urilor așa că decid să îl montez în sistem ca drive secundar să îi mai fac niște teste și încep să observ un comportament puțin ciudat. Cu partiția complet goală vitezele erau cele la care speram, pe partiția sistem cu 10-20% spațiu liber vitezele scădeau. Mi-am zis că poate își revine și trebuia formatat sau ceva de genul așa că îi zic să-i mai dau o șansă, îl montez în sistem, îi dau să transfere un folder mare de filme și mă apuc de deschise câteva browsere să mai fac și altceva util. Optimismul meu a dispărut complet când am stat 1 minut să se încarce o pagină web.

Aleg îl fac pachet și pe acesta și să-l returnez, mai citesc încă 2-3 articole de test de pe net și iau decizia finală de a ignora complet acest tip de articole și să mă rezum doar la recenziile utilizatorilor, mă uit doar la cele cu 1 stea dacă există și voi decide doar în funcție de ce citesc acolo.

Și mă opresc la următorul produs WD Blue 3D NAND ... și asta e, am ales modelul acesta, consider că WD Blue 3D NAND e alternativa la kingston v300. A mers ... adică merge cum trebuie.

Bag un filmuleț și două poze.

https://www.youtube.com/watch?v=ApcEF45YnBw Pentru teste mai puteți folosi și AJA System Test, selectați opțiunea cu fișier de 16GB 5K
5
Servicii / Reparatii hidrofoare la domiciliu, zona Ilfov
« Last post by hidroforperfect on February 17, 2018, 14:26:15 »
Inginer specialist autorizat reparatii pompe si hidrofoare asigur consultanta, service, montaj, punere in functiune pentru sisteme de alimentare cu apa (pompe submersibile, suprafata, ape uzate, grupuri de pompare). Mentenanta sisteme de alimentare cu apa pentru: persoane fizice, societati si asociatii de proprietari.
Bucuresti-Ilfov si zonele limitrofe. Numai pompe si hidrofoare!
Tel: 0741.401.674 ; 0727.287.077  hidroforperfect@yahoo.com  ;  http://www.hidroforperfect.ro
https://www.youtube.com/watch?v=yK2-X6CmpQs&feature=youtu.be
6
IT / https://askalexa.mub.lu/ yahoo mail spyware?
« Last post by Alexx on February 07, 2018, 12:58:38 »
Daca citesti mailurile de la yahoo fara ublock te poti trezi ca urmatoare adresa https://askalexa.mub.lu/ cere acces la microfon.
whois da urmatoarele info despre domeniu
Quote
% WHOIS mub.lu
domainname:     mub.lu
domaintype:     ACTIVE
nserver:        ns1.vidahost.com
nserver:        ns2.vidahost.com
nserver:        ns3.vidahost.com
ownertype:      ORGANISATION
registered:     05/01/2012
org-name:       Mubaloo Ltd
org-address:    Mubaloo Ltd , Embassy House
org-zipcode:    BS8 1SB
org-city:       Bristol
org-country:    GB
adm-name:       Simon Qureshi
adm-address:    Vidahost
adm-address:    St Andrew's House , St Mary's Walk
adm-zipcode:    SL6 1QZ
adm-city:       Maidenhead
adm-country:    GB
adm-email:      email@mbww.com
tec-name:       Simon Qureshi
tec-address:    Vidahost
tec-address:    St Andrew's House , St Mary's Walk
tec-zipcode:    SL6 1QZ
tec-city:       Maidenhead
tec-country:    GB
tec-email:      email@mbww.com
registrar-name:         1api GmbH
registrar-email:        email@1api.net
registrar-url:          http://www.1api.net
registrar-country:      DE
7
Telecom / Numere utile cosmote
« Last post by JasonRoba on October 21, 2017, 22:09:15 »
This day, as if on purpose
8
Film & Muzica / Ultimul film vazut
« Last post by ButchXody on October 20, 2017, 20:42:08 »
Ce serial SF imi recomadati si mie ca numai stiu ce sa vad; in ultimul timp am vazut ST toate seriile, Babylon 5, Andromeda, Farscape, SG1, SG Atlantis, Stargate Universe....chiar numai stiu ce sa urmaresc???
9
Film & Muzica / Re: Festivaluri de filme de scurt metraj
« Last post by Alexx on September 05, 2017, 11:41:24 »
- International Short Film Festival “Short Form”
- durata maxima 15 min
- http://shortform.org.rs/?lang=en

10
Film & Muzica / Re: Festivaluri de filme de scurt metraj
« Last post by Alexx on August 21, 2017, 05:19:55 »
- Cannes Court Metrage
- durata maxima: 15 min
- http://www.cannescourtmetrage.com
Pages: [1] 2 3 ... 10