Author Topic: OMS spune ca "Telefoanele mobile pot cauza cancer"  (Read 2056 times)

Offline Alexx

  • Root Administrators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1460
    • Email
OMS spune ca "Telefoanele mobile pot cauza cancer"
« on: June 02, 2011, 00:26:09 »
Organizatia mondiala a sanatatii a afirmat recent cum ca telefoanele mobile pot cauza cancer
Quote
Agentia Internationala pentru Cercetari in domeniul Cancerului - parte a Organizatiei Mondiale a Sanatatii - a anuntat marti la Lyon ca radiatiile provenite de la telefoanele mobile pot cauza cancerul, relateaza AFP.

...........

”Agentia Internationala pentru Cercetare in domeniul Cancerului (IARC), din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, a anuntat includerea radiatiilor provenite de la telefoanele mobile in clasa de risc 2B – ”posibil cancerigene pentru oameni”. Aceasta clasificare, 2B, inseamna ca riscul este posibil, dar nu probabil, studiile nearatand o legatura cauzala directa intre folosirea telefonului mobil si aparitia cancerului cerebral. IARC precizeaza ca sunt necesare cercetari suplimentare in domeniu", arata comunicatul Asociatiei Operatorilor Mobili din Romania.

AOMR mai precizeaza ca in clasa de risc 2B se afla 266 de factori si substante, printre care se numara cafeaua si muraturile.


sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-8754472-ultima-ora-organizatia-mondiala-sanatatii-radiatiile-telefoanele-celulare-pot-cauza-cancerul.htm