Diferenta dintre o garsoniera si apartament cu o camera

Started by Alexx, March 28, 2011, 13:09:36

Previous topic - Next topic

Alexx

Stie careva care e diferenta dintre un apartament cu o camera si o garsoniea? Alta decat cea de nume :)

sweet98

pai garsoniera are o camera mare si un hol micut si o baie cu wc si chiuveta pe cand apartamentul cu o camera are o camera, bucatarie si baie cu wc, chiuveta cada/dus...in garsoniera mobilierul de bucatarie trebuie tinut in camera caci nu ai unde altfel

codrut

diferenta cred ca e data de marimea spatiului locuibil si de modul de amplasare al bucatariei,holului,baii..ceva de genul asta...

raduion

Dupa parerea mea, ocolind subiectul suprafata, mi se pare acelasi lucru.

smoofssmoofs

Salut. Unii din voi aveti dreptate intr-o oarecare masura. In cazul garsonierei, intrarea in bucatarie se face din camera principala, din camera de locuit, pe cand la apartamentul cu o camera, intrarea in bucatarie se face din hol.

Ca sa intelegeti mai bine ce inseamna apartament cu o camera, banuiesc ca unii din voi locuiti intr-un apartament cu 2 camere. Apartamentul cu 1 camera e exact la fel, ai hol de marime normala din care intri in bucatarie, in baie si in camera. Atata doar ca nu ai 2 usi din hol spre cele 2 camere ci ai doar 1 unsa spre singura camera. La garsoniera, intri in imobil, esti intr-un hol mic, hol din care intri in baie si in camera. Din camera mai ai o intrare in bucatarie.

Cu alte cuvinte, la apartamentul cu 1 camera, din hol poti intra in toate incaperile (la fel ca la un apartament normal cu 2,3 etc camere), iar la garsoniera pentru a ajunge in bucatarie, trebuie sa treci prin camera.

SU (suprafata utila) nu e prea relevanta in stabilirea daca un imobil e garsoniera sau apartament cu 1 camera. Am intalnit garsoniere de peste 30-35 mp si apartamente cu 1 camera sub 30 mp.

smoofssmoofs