Forum NiuTAB.com

Diverse => Casa si Gradina => Topic started by: Alexx on March 28, 2011, 12:09:36

Title: Diferenta dintre o garsoniera si apartament cu o camera
Post by: Alexx on March 28, 2011, 12:09:36
Stie careva care e diferenta dintre un apartament cu o camera si o garsoniea? Alta decat cea de nume :)
Title: Re: Diferenta dintre o garsoniera si apartament cu o camera
Post by: sweet98 on March 30, 2011, 21:09:20
pai garsoniera are o camera mare si un hol micut si o baie cu wc si chiuveta pe cand apartamentul cu o camera are o camera, bucatarie si baie cu wc, chiuveta cada/dus...in garsoniera mobilierul de bucatarie trebuie tinut in camera caci nu ai unde altfel
Title: Re: Diferenta dintre o garsoniera si apartament cu o camera
Post by: codrut on March 31, 2011, 08:04:18
diferenta cred ca e data de marimea spatiului locuibil si de modul de amplasare al bucatariei,holului,baii..ceva de genul asta...
Title: Re: Diferenta dintre o garsoniera si apartament cu o camera
Post by: raduion on July 25, 2011, 10:56:25
Dupa parerea mea, ocolind subiectul suprafata, mi se pare acelasi lucru.
Title: Re: Diferenta dintre o garsoniera si apartament cu o camera
Post by: smoofssmoofs on October 04, 2012, 10:37:13
Salut. Unii din voi aveti dreptate intr-o oarecare masura. In cazul garsonierei, intrarea in bucatarie se face din camera principala, din camera de locuit, pe cand la apartamentul cu o camera, intrarea in bucatarie se face din hol.

Ca sa intelegeti mai bine ce inseamna apartament cu o camera, banuiesc ca unii din voi locuiti intr-un apartament cu 2 camere. Apartamentul cu 1 camera e exact la fel, ai hol de marime normala din care intri in bucatarie, in baie si in camera. Atata doar ca nu ai 2 usi din hol spre cele 2 camere ci ai doar 1 unsa spre singura camera. La garsoniera, intri in imobil, esti intr-un hol mic, hol din care intri in baie si in camera. Din camera mai ai o intrare in bucatarie.

Cu alte cuvinte, la apartamentul cu 1 camera, din hol poti intra in toate incaperile (la fel ca la un apartament normal cu 2,3 etc camere), iar la garsoniera pentru a ajunge in bucatarie, trebuie sa treci prin camera.

SU (suprafata utila) nu e prea relevanta in stabilirea daca un imobil e garsoniera sau apartament cu 1 camera. Am intalnit garsoniere de peste 30-35 mp si apartamente cu 1 camera sub 30 mp.