Author Topic: Cum sa scapi de ****** de okidoki la clicknet  (Read 2748 times)

Offline Alexx

  • Root Administrators
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1460
    • Email
Cum sa scapi de ****** de okidoki la clicknet
« on: December 05, 2010, 18:48:29 »
Unii poate au observat ceva mai devreme ca atunci cand tasteaza ceva in bara de adrese a browserului, o adresa gresita de exemplu sau denumirea incompleta a unui site se trezesc cu o pagina a unui motor de cautare romanesc (numit okidoki cica) care n-ar fi rau daca rezultatele acestuia n-ar fi ... departe de locul unde vreau sa ajung. Si pana recent nu mi-am pus intrebarea "Cum scap de okidoki?!". Dupa multe rezultate cu extensia .ro date de partenerul romtelecom am inceput sa ma interesez cum sa scap de ei si surpriza ... pentru cei enervati de aceste "serviciu" exista o solutie chiar la indemana ce se afla in josul paginii de cautare generata de catre okidoki si pe care scrie: Instructiuni dezactivare
.
de exemplu ... tastam in bara de adrese iutoaba. Ne va apare o pagina (falsa!!!) pe care va scrie www.iutoaba.ro si pe care vedem sigla romtelecomului si a celor de la okidoki. Mergem in josul paginii si dam de link-ul cu Instructiuni dezactivare. Click pe el si ajungem la ceva de genul: http://www.iutoaba.ro/optiuni.php . Si avem acolo instructiunile.

Si in concluzie ... mi se pare mie sau e cam penala chestia cu utilizatul de domenii .ro neinregisrate in reteaua proprie ?!